Savunpoistoluukkujen tarkastus

Savunpoistoluukkujen tarkastus on tärkeä toimenpide, joka liittyy rakennusten paloturvallisuuteen. Savunpoistoluukut ovat osa rakennuksen palontorjuntajärjestelmää ja niiden tarkoituksena on mahdollistaa savun ja myrkyllisten kaasujen poistuminen rakennuksesta tulipalon sattuessa.

Savunpoistoluukkujen tarkastus tulisi suorittaa säännöllisesti asiantuntevan henkilön toimesta. Tarkastuksen avulla varmistetaan, että luukut toimivat oikein ja ovat käyttövalmiina tarvittaessa. Tarkastuksessa kiinnitetään huomiota muun muassa seuraaviin seikkoihin:

Fyysinen kunto: Tarkastetaan, että savunpoistoluukut ovat ehjiä, ilman halkeamia tai vaurioita. Tämä varmistaa niiden tehokkaan toiminnan tulipalon sattuessa.

Toimivuus: Savunpoistoluukkujen mekanismien ja sähköisten osien toimivuus tarkastetaan. Tämä sisältää esimerkiksi sähkömoottorien, vipujen tai vaijerijärjestelmien testaamisen varmistaen, että luukut avautuvat ja sulkeutuvat kunnolla.

Esteettömyys: Tarkistetaan, että savunpoistoluukut eivät ole estettyjä tai tukittuja millään tavalla. Ne tulisi pystyä avamaan esteettömästi tarvittaessa.

Merkinnät: Tarkastuksessa varmistetaan myös, että savunpoistoluukut on asianmukaisesti merkitty ja niiden sijainnit ovat selkeästi näkyvissä.

Savunpoistoluukkujen tarkastus tulisi suorittaa määräajoin ja tarvittaessa huoltotarpeen mukaan.